Świrujacy moduł komfortu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszP
    Drive
    • 2005
    • 65

Świrujacy moduł komfortu

wasyl, ten 180 konny to jest brabus 1.2 silnik złożony z dwóch 600 wiec to uciągnie bi turbo bo to v6
    L&K
  • Radkow
    Rider
    • 2004
    • 299

Świrujacy moduł komfortu

Witam, cos mi sie strasznie pomieszalo w moim aucie.
    Wychodze wczoraj z pracy a moje autko po otwariu drzwi, samo zamyka i otwiera drzwi tak kilka razy i pozniej przestaje dzialac centralny zamek. I tak wkolo - za kazdym razem jak chce je otworzyc dzieje sie to samo. Wyjalem jeden bezpiecznik opisany nr 14 - oswietlenie wnetrza i sterowanie centralnym zamkiem. Problem zniknal, ale nie dzialaja teraz elektryczne szyby, lusterka, szyberdach - czyli pewnie unieruchomilem modul komfortu
    Co to moze byc za usterka?? Czy ktos sie z tym spotkal??
    Wczesniej mialem problem, ktorego nie udalo mi sie usunac, a mianowicie podczas jazdy gdy po przekroczeniu 20km/h komfort zamykal drzwi, jedne drzwi od strony pasazera sie ciagle otwieraly, a teraz wszystkie juz tak robia
    Czy bez elektryka sie nie obedzie?
    Pozdrawiam
    Radek

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ja ostatnio mialem cos takiego, ze zamykajac auto drzwi od kierowcy byly ciagle otwarte. Obojetne czy od srodka zamykalem CZ, czy z pilota czy z alarmu. Dzialalo tylko z kluczyka.

I zaczalem myslec co sie moglo przetrzec w tych wiazkach, az w koncu rozebralem drzwi od kierowcy i wyjalem ta wtyczke, ktora wchodzi do silniczka el. szyb bo tam siedzi ten caly modul. Styki tam po 3 latach sa juz lekko zasniedziale bo w sumie ciagle na to leje sie woda z szyby, ale po wlozeniu jej spowrotem wszystko zaczelo dzialac jak przedtem.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Staszek20vt
        Rider
        • 2005
        • 257

Też miałem pewne wariacje, ale z szybami, otwierały się i zamykały jak chciały i nie reagowały na przyciski...
        Ale samo przeszło...
        Powered by DynoSoft
        286 KM i 549 Nm
        www.leonclub.pl

Komentarz

• Radkow
          Rider
          • 2004
          • 299

Wczoraj rozebralem drzwi kierowcy, wyjalem kostke z silnika elektrycznej szyby - generalnie wszystko tam bylo suche i bez osadow, ale przesmarowalem kontaktem, wpialem na nowo i niestety nic nie pomoglo Gdzie sie znajdue czarna skrzynka modulo komfortu, bo chyba nie w tym silniku. Jak na allegro patrze, to te skrzyneki komfortu maja zupelnie inny ksztalt i wielkosc. Gdzie modul komfortu siedzi w naszych Octaviach??
          Pozdrawiam
          Radek

Komentarz

• howard7
            L&K
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1120

Radkow, z tego co wiem to pod nogami kierowcy sie znajduje
            SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
            Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• Radkow
              Rider
              • 2004
              • 299

TO znaczy gdzies obok gniazda OBD??
              Pozdrawiam
              Radek

Komentarz

• mariod
                Classic
                • 2006
                • 22

Cześć !!!
                Ostatnio elektryk grzebał mi w samochodzie i z tego co mi mówił to modół komfortu miejści się gdzieś pod kierownicą w miejscu przekaźników,czarna puszka przykręcana na dwie śruby.

Komentarz

• Radkow
                  Rider
                  • 2004
                  • 299

Przepraszam za odswiezenie tematu, ale dzis pojawil mi sie kolejny problem w tym temacie i chyba bede musiał zadziałać. Rano wychodze do auta, odpalilem jak zawsze, poszedlem przeskrobac szybki, wsiadam ponownie do auta a tam podswietlenie deski, przcisku awaryjnych i schowka sie pali, a swiatla byly zgaszone.
                  Pomyslalem, ze moze to inteligentne auto i jak kilka minut chodzi na wolnych to podswietla samo, by kierowca cos widzial, ale podjezdzam pod prace, gasze silnik, otwieram drzwi i juz mialem wysiadac, ale patrze a podswietlenie jak sie palilo tak sie pali
                  Dopiero wyjecie bezpiecznika nr 14 (oswietlenie wnetrza, centralne ryglowanie) pomoglo. Jednak wyjecie tego bezpiecznika skutkuje rowniez brakiem elektrycznych szyb i lusterek.
                  Prosze o pomoc. Jesli mam wymienic caly silnik od elektrycznych szyb, to czy ktos moze podac mi numer tej czesci z ETKI, a jesli to modul komfortu to rowniez prosze o numer. Dodam, ze mam 4xelektryczne szyby, szyberdach elektryczny, centralny zamek i sterowanie centralnym radiowo, auto rok 1999 (model 2000)
                  Pozdrawiam
                  Radek

Komentarz

• konos513
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 129

podłącze się do tematu

dzieje sie u mnie to samo czyli centralny otwiera auto. podczas jazdy ciągle wariują siłowniki centralnego to otwiera to zamyka.

przejrzałem wszystkie wtyczki szyb i zamków centralnych oraz kostki przewodów elektrycznych do drzwi na słupkach wszystko ok brak sladów korozji.

jak zlokalizowac moduł komfortu
                    1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
                    www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

Pracuję...